Leirikoulu – retki

Ferder kuunarilla

 

 

 

Leirikoulu tai luokkaretki Ferder kuunarilla antaa oivan mahdollisuuden oppilaille tutustua saaristoon, luontoon, kulttuuriin ja perinteiseen purjelaivaelämään merellä. Oppilaat saavat pitää yhdessä hauskaa aivan uudenlaisessa ja jännittävässä ympäristössä .  

 

Leirikoulu voi olla päivän, viikonlopun, viikon, miten vain sovitaan. 14 vierasta mahtuu aluksella nukkumaan. Mikäli yöpyjiä on enemmän on saaristossa useita yöpymiskohteita joiden kanssa teemme yhteistyötä esim. Mässkär, Tankar, Stubben, tai Mikkelinsaaret. Tai miksei leiriytyä johonkin saareen.

 

Mitä tehdään?

Oppilaat saavat vahtivuoroilla (työjärjestys merellä) osallistua jokapäiväisiin askareisiin joita purjealuksella on, navigointia, purjeitten käsittelyä, merimieskäsitöitä, soutamista laivaveneellä, ruuanlaittoa, tiskaamista ja siivoamista…

Työt tehdään ryhmissä useimmiten yhteistyössä laivan henkilökunnan tai jonkun muun aikuisen ihmisen kanssa. Oppilailla on mahdollisuus oppia tuntemaan itsensä ja tutustua toisiinsa tavallisuudesta poikkeavassa ympäristössä.

 

Minne purjehditaan?

Ferder:in kotisatama on Pietarsaari. Ellei muuta sovita kotisatama on myös lähtö ja saapumispaikka. Purjehduksien aikana yövytään merellä, suojaisessa luonnonsatamassa tai jonkun saaristoyhteisön laiturissa. Päivisin voidaan rantautua mitä mielenkiintoisimpiin paikkoihin. Kohteista ja satamista sovitaan yhdessä ryhmän tai ryhmänjohtajien kanssa ennen purjehdusta. Luokka voi valmistautua rantautumiseen opiskelemalla esim.

-           Kasveja, elämiä, geologiaa, ja ekologiaa luonnonsatamissa.                      

-           Historiaa, kulttuuria, elinkeinoja ja taloutta eri saaristo- ja rannikkoyhteisössä.

 

Miten asutaan?

Aluksen keulassa sijatsevassa skanssia on 6 henkilölle makuupaikkoja ja pöytä. Keskiosassa on 8 henkilölle makuupaikkoja ja pöytiä, vc, suihku ja kabyssi (keittiö). Saunominen voidaan useimmiten järjestää vierailusatamissa.

 

 

Ruokailu

Kabyssissä on jääkaappi, pakastin, hellu ja uuni. Alukselta löytyy myös muut keittiötarvikkeet. Aluksella syödään aamiainen, Päivällinen, välipala ja iltapala. Ryhmä voi halutessa itse suunnitella ruokalistansa tai saada ruokaohjeita ja menuehdotuksia Ferder:in henkilökunnalta. Ruoan tekeminen ja tiskaaminen kuuluu jokapäiväisiin tehtäviin aluksella joihin oppilaat osallituvat. Sopivassa satamassa iltapala voi koostua esim. rannalla grillatusta makkarasta.

 

 

 

 

 

Purjehtiminen Ferder kuunarilla on erinomainen tapa parantaa yhteistyötä ja oppia tuntemaan toisiin paremmin.

 

MERIELÄMÄÄ ON IHANAA!

 

 

Ottakaa yhteyttä meihin. Niin kerromme lisää!